Appelsinmuffins med chokolade

Disse muffins har en tilpas kraftig smag af appelsin og en utrolig lækker svampet konsistens. De er lavet med glutenfri meltyper og sødet med kokossukker og banan. De var rigeligt søde, hvorfor jeg måske vil nedjustere mængden af sukker næste gang. Vil du give disse muffins, som i forvejen har en lidt “julet” karakter, endnu mere juleri, kan du tilsætte krydderier som kanel, kardemomme, muskat og ingefær. Jeg har valgt at holde dem “clean” – så de kan spises året rundt, og så den sure og søde smag kun stilles op mod den let bitre, mørke chokolademidte og -top. Ingen føles af kompromis her!

 

Appelsinmuffins

 

Ingredienser
Til 16 stk.

2 økologisk appelsiner – 1,5 spsk revet skal og 425 g frugtkød
250 g kokossukker (evt. kun 200 eller 225 g)
125 g fuldkornsrismel
125 g boghvedemel
1 moden banan
6 æg
2 tsk. natron
50 g mørk chokolade 85 %
100 g mørk chokolade 70%
Evt. krydderier som kanel, kardemomme, muskat og ingefær

Fremgangsmåde

Skyl appelsinerne og tør dem. Riv skallen heraf så du har 1,5 spsk. Pil herefter appelsinerne og fjern så meget af den bitre hvide hinde som muligt. Fjern desuden kernerne i kødet, hvis der er nogen. Blend frugtkødet svarende til cirka 425 g appelsinkød. Tilsæt bananen og blend igen. Pisk æg og kokossukker luftigt. Rør med fuldkornsrismel, boghvedemel og natron. Tilsæt frugtmosen og rør til en ensartet dej. Den vil være flydende, men en smule tyk og “sej”.

Fordel dejen i muffinforme. Bræk “store” stykker chokolade af 85% chokoladepladen og put et enkelt i midten af hver muffin. Bag appelsinmuffins ved 180 grader i 25 minutter til de er gyldne og lad dem køle af. Hak derefter 70% chokoladen og smelt den i et vandbad. Pensl en smule på hver muffin og lad den størkne.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/foodandfairies.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

five + 17 =