Frugter og mandler i æblesirup (lavet på kokossukker)

Det her er top godt! Æblebåde, tørrede figner og ristede mandler er one crazy combo. Siruppen dufter helt fantastisk og har en perfekt balance mellem en krydret og sødmefuld duft. Kokossukkeret giver sødme med en kant, der passer utrolig fint til æbler og figner. De ristede mandler fuldender smagen, som fremhæves yderligere af siruppen. Det spiller fuldstændig vanvittig godt det her, og jeg er vildt begejstret.

Jeg har sat mig for at lære at sylte, og i processen er jeg blevet ret begejstret for Anne Hjernøes bog “Annes syltebog”. Hun har mange både flotte og kreative opskrifter. I mit forsøg på at lave æblemarmelade endte jeg her. Lav med fordel to portioner, da de pga. kogningen, konserveringen og sukkerindholdet holder sig længe, især hvis de får lov at stå uåbnet.

 

Æblesirup

 

Jeg har også prøvet at lave opskriften med rørsukker, men synes slet ikke, at det giver den samme lækre, krydrede smag, som med kokossukker. Alternativt ville jeg prøve med lys muscovadosukker.

Ingredienser
Til 1 glas

125 g æbler
100 g kokossukker
1/3 dl vand
0,5 tsk kanel
0,5 tsk vanilje
3 saftige, tørrede figner eller 4 tørrede dadler
25 g mandler, eventuelt smuttede

Fremgangsmåde

Skyl æblerne og skær dem i både. Kog æblebåde med vand, kokossukker og krydderier. Kog til æblerne bliver bløde og begynder at “krølle”. Skær de tørrede figner i mindre stykker og lad dem koge med i et par minutter, før gryden tages af blusset for at køle en smule af. Rist mandlerne på en tør pande, til de bliver let gyldne og begynder at dufte. Hak dem i grove stykker og rør dem i blandingen. Skold et marmeladeglas, tør det af i et rent viskestykke og skyl det i en sjat Atamon. Hæld sirupsblandingen på glas.

Jeg har aldrig spist en bedre morgengrød, end den toppet med den her æbleblanding. Det er klassisk, men det smager fantastisk på grød, brød og yoghurt og er en fest på brunchbordet. Samtidig kan det peppe en simpel vaniljeis op til en festdessert. Desuden kan jeg forestille mig, at den ville være god på julebordet, og især til denne appelsincarpaccio som jeg har udgivet på Carrotstick.dk.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/foodandfairies.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

sixteen − 16 =