Kammerjunkere med fuldkorn og uden gluten

Åh how long! Det er mange år siden, at jeg sidst har sat tænderne i kammerjunkere og spist en god portion koldskål! Og hvor har jeg savnet dén følelse… Jeg er lidt sent ude her i starten af november, men det er nu aldrig for sent af skabe lidt nostalgi vel? Kammerjunkerne her blev ganske vellykkede! Jeg spiste dem til en laktosefri koldskål lavet på havremælk. Se den her.

 

Kammerjunkere

 

Ingredienser til 60 stk hele / 120 stk overskårne / en plade

150 g havregryn, evt. glutenfri
150 g boghvedemel
150 g kokossukker
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljepulver
1 citron, skallen
en smule salt
2 æg
50 g kokosolie, stuetemperatur

Fremgangsmåde

Blend havregrynene til mel i en food processer. Bland havregryn, boghvedemel, kokossukker, bagepulver, vanilje og salt i en stor skål. Ælt med æg og kokosolie til en klistret dej. Stilles på køl 30-60 minutter, så den bliver nemmere at arbejde med. Trilles til små kugler på størrelse med en tokrone.

Bages i varmluftsovn ved 180 grader i 8-10 min. Skær kammerjunkerne igennem mens de stadig er lune. Opbevares i en lufttæt boks.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

five + thirteen =