Grød af blomkål, æble og mandler

Med inspiration fra min seje kollega Simone fra Carrotstick, har jeg lavet denne morgengrød af blomkål. Simone har lavet en kogt morgengrød baseret på rødkål og en smule havregryn, og det gav mig lyst til at eksperimentere med blomkålen i mit køleskab. Se hendes variant her. Denne morgengrød er en raw food variant og uden gryn. Blomkålens sarte smag går fantastisk med ristede mandler!

 

Morgengrød

 

Ingredienser
Til 1 person

150 g blomkål
125 g æble (eller 75 g æble og 50 g banan)
2 dadler, udstenede
2-3 spsk. havremælk, kokosmælk eller anden mælk
Evt. 1 tsk. mandelsmør
Evt. carob eller kakao og kanel
5 mandler, smuttede

Fremgangsmåde

Blend blomkålen til blomkålsmel og skrab den ud i en skål. Blend æble og dadler med en smule af blomkålsmelet og tilsæt mælk, så det kan blendes til en mere fast masse. Rør den faste masse sammen med resten af blomkålsmelet. Tørrist mandlerne på en pande til de er gyldne og begynder at dufte (undlad dette, hvis du ønsker en helt igennem raw grød). Skær dem i mindre stykker. Anret grøden i en fin skål og drys med ristede mandler.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

3 × 4 =