Om

Stiine billedeStiine Høffner
Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed
Speciale i ledelse, fødevarer og service

Blogger på Foodandfairies.dk
Skribent hos Carrotstick.dk, forfatterarkiv her
Find mig på LinkedIn her

Interesser: Måltider, madkultur og forbrug. Madlavning og opskriftudvikling. Fødevarer og deres madtekniske egenskaber. Bæredygtighed. Formidling og kommunikation. Ledelse og motivation. Sundhed, motion og dans. Kreativitet. Selvudvikling og meditation.

 

Bloggen her er et opslagsværk over mine erfaringer med alternativer i madlavningen. Opskrifterne udspringer af både nød og interesse for fødevarer, madkultur og fremstillingsmetoder. Sitet er bygget op så det er let at navigere mellem de typiske allergener og kostretninger som jeg har været i kontakt med.

Siden 2006 har jeg været udfordret af forskellige, kommende og gående fødevareintolerancer som har været med til at præge min hverdag og mine interesser. Problemområderne har især været hvidt sukker, hvede (ikke gluten), komælksprodukter (ikke laktose) samt okse- og svinekød.

Up n’ downs har lært mig at lytte til min krop, givet mig en forståelse for individuelle behov, og lysten til at lave mad som ikke bare er velsmagende, men som gør mig veltilpas – både under og efter indtagelse.

I dag har jeg spist mig fra symptomerne, som jeg tidligere var påvirket af ved indtag af førnævnte. Jeg har lært af ordsproget ”alt med måde”, og er endda så heldig, at jeg igen kan spise eksempelvis hvidt sukker, hvede og kød i små mængder.